KALOCSAI JÁTÉKTÁR

Elérhetőségeink

Mikkamakka Játéktár Kalocsa
 6300 Kalocsa, Hunyadi János utca 82
Törökné Móczár Györgyi játéktárvezető
torokmoczar@gmail.com
Facebook: Mikkamakka Játéktár Kalocsa
https://www.facebook.com/MIKKAMAKKA-

Ismerj meg Minket

 A kalocsai Mikkamakka Játéktár 2009. március 24-én kinyitotta kapuit.
 A Logikusak(k) Egyesület működteti, szakmai együttműködés alapján a Mikkamakka  Alapítvánnyal.  A játéktár elindítását nagy társadalmi összefogás segítette. 
 Sokan pénzadománnyal, mások kétkezi munkájukkal, szakmai hozzáértésükkel, lelkesítésükkel járultak hozzá, hogy városunk gazdagodjon egy gyermek és családközpontú létesítménnyel.   A város központjához közel – gazdag játékállománnyal fogadjuk a játszani vágyó családokat.
 Játéktárunk változatos családi programokat nyújt az egészséges és az eltérően fejlődő gyerekek számára.  A játékok gyermekeink természetes környezetének részei, ezért tudjuk ezeket sikeresen, hatékonyan felhasználni az értelmi, a szociális és az érzelmi készségeik  fejlesztéséhez. 

 Jó hangulatú, vidám légkörben, játék közben észrevétlenül fejlődik, tanul a gyermek.

Mikkamakka játéktár küldetése

A Mikkamakka játéktár nem szokványos gyermekmegőrző vagy játszóház, hanem színvonalas családi és gyermek játékbirodalom, ahol a család együtt játszik.

A játéktárban válogatott játékszerekből álló játékgyűjtemény áll az idelátogatók rendelkezésére, amellyel a helyszínen lehet játszani.

A játéktárban nyitott polcokon, általában életkori sajátosságoknak megfelelő csoportosításban helyezik el a minőségileg kiváló, fejlesztő játékokat, ezzel is segítve a szülőket a  játékválasztásban.

A játéktár mindenki számára nyitott, szolgáltatásai sokrétűek. A családok játszani térnek be, de az oldott családias légkörben megfogalmazhatják problémáikat, amelyre a segítségnyújtás indirekt módon történik. A családok néhány önfeledt órát töltenek el együtt, ha szükséges segítünk abban, hogy  megtanuljanak újra együtt játszani és így az integratív játék segítségével kialakuljon  a harmonikus szülő – gyermek kapcsolat. Játék közben, megkülönböztetés, megbélyegezettség érzése nélkül kaphatnak segítséget azok a szülők is, akiknek gyermeke eltérően fejlődő és/vagy nevelési gondjai vannak.

Programok

A Mikkamakka játéktár programjai

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat
9.00-12.00
9.00-12.00
9.00-12.00
9.00-12.00
9.00-12.00
Miniovi
Miniovi
Miniovi
Miniovi
Miniovi
16.00--19.00
15.00-18.00

Szülinapi zsúr  Nagy Anett  (06/70/3263848)

Szülinapi zsúr  Nagy Anett  (06/70/3263848)

A nyári vakáció alatt a a zsúrok szünetelnek, de a Miniovi működik.

A Miniovi foglalkozásait Marsovszkyné Manyi (06/30/43-30-357) és Szigeti Edit tartják (06/70/3321-642)

Áraink

Családi Játéktár és Miniovi (gyermek szülővel együtt)

-1 gyermekkel játszó család: 800 Ft/alkalom

Bérlet: 3500 Ft/ 5 alkalom

  • 2 vagy több saját gyermekkel játszó család 1000 Ft/ alkalom

Bérlet: 4500 Ft/ 5 alkalom

  • sajátos nevelésű gyermekkel játszó család: 600 Ft/alkalom

Bérlet: 2500 Ft/ 5 alkalom

 

Gyermekfelügyelet-Miniovi (ha a kisgyermek szülő nélkül marad a játéktárban)

1 gyerek: 1000 Ft/alkalom a játéktár nyitvatartási idejében

bérlet: 4500 Ft/ 5 alkalom

testvérek: 1200 Ft/ alkalom

bérlet: 5500 Ft/ 5 alkalom

 

Születésnapi zsúr

 12.000 Ft

 

A Miniovi látogatóinak az első alkalom ingyenes!

Szolgáltatásaink

 Szolgáltatásaink

Családi játéktár

A játéktár fél éves kortól tíz éves korú gyermekeket fogad szüleikkel együtt. A minőségi játékgyűjteménnyel szabadon lehet játszani. A játéktárban játékrészlegeket alakítottunk ki mint : bébi sarok , kreatív és építő sarok, társasjáték és puzzle sarok, szerepjáték részleg, bábozó kuckó. A játéktár helyiségeiben képzett szakemberek játszanak együtt a családokkal. Igény esetén segítenek a játékválasztásban, de bármilyen fejlődési vagy nevelési kérdéssel is fordulhatnak hozzájuk.

 

Miniovi

 Másfél évestől 3 éves korú gyermekek részére.

Alkalomszerűen és több-kevesebb rendszerességgel is igénybe vehető ez a szolgáltatást, akár csak 1-2 óra időtartamra. Ez tehermentesíti a szülőket, lehetőséget ad az édesanyának saját maga igényei figyelembevételére, kikapcsolódásra, mely feltöltődést biztosíthat számára, így gyermekével való kapcsolatára is kihat. Későbbiekben pedig megkönnyíti a kisgyermek óvodába beszoktatását. A Minioviban a kisgyermekek részt vehetnek különböző foglalkozásokon:kézműves, bábozás, mesehallgatás, diavetítés, torna.

 

Nyári napközi:

 4- 10 éves korú gyermekek részére színes programokkal, kézműves foglalkozásokkal, mozgással, mesék, történetek dramatizálásával, logikai játékokkal. A nyári napközi a vakáció idejében tehermentesíti a szülőket, hiszen átvállaljuk a gyerekek felügyeletét és gazdag programot kínálunk a szünidőben, amíg a szülők dolgoznak. Napi háromszori étkezést biztosítunk. A tematikus programok mellett a játéktár gazdag játékkészlete is a gyerekek rendelkezésére áll az önfeledt kikapcsolódáshoz. A nyári napközi igazi közösségi élményt is biztosít a gyerekeknek. Manapság sok időt töltenek a számítógép és a tv előtt a gyerekek, de a nyári napköziben az együttjátszás örömét ismerhetik meg.

 

Zsúrok szervezése

Ha a család lakása kicsinek bizonyul, vagy nem szeretik a túl hangos gyerekzsivajt, vagy csak szeretnék szakemberekre bízni a zsúr megszervezését, a játéktárban erre is lehetőség adódik. Előzetes időpont egyeztetéssel, maximum 15 főig vállaljuk gyerekzsúrok megszervezését, lebonyolítását 3-12 éves korú gyermekek részére.

 

 

 

Munkatársaink

Játékterápiásan képzett, kedves játékmesterek várják a családokat közös játékkal,
tanácsadással, foglalkozásokkal, terápiával, programokkal.

logo

Minden jog fenntartva: Dr. Eigner Bernadett